Hvordan velge hundesnacks til hunden din?

Opprinnelig var hovedformålet med snacks som en treningsbelønning å hjelpe hunder med å lære kommandoer og atferdsnormer gjennom positiv forsterkning. Etter hvert som statusen til kjæledyr i familien gradvis forbedres, har imidlertid snacks blitt en viktig del av eierens daglige omsorg for kjæledyr. Mange eiere gir ikke bare hunder snacks under trening, men også i dagliglivet, så lenge hunden viser et søtt uttrykk eller uskyldige øyne, kan eieren ikke la være å gi dem en liten matbit som belønning eller for å tilfredsstille trangen deres. Samtidig er hundesnacks ikke bare et belønningsverktøy for hunder, men også en viktig måte å fremme helse og tilfredsstille hunders tyggeønsker. I henhold til forskjellig bruk og ingredienser, kan hundesnacks grovt deles inn i følgende kategorier: rykk, blandet kjøtt, osteprodukter, tygger, tannrens og kjeks. Hver type har sine spesifikke bruksområder og egenskaper. Eieren kan velge riktig mellommåltid i henhold til hundens helsebehov, tyggevaner og smak.

bilde 13

Klassifisering av hundesnacks:

1. Jerky Dog Snacks

Jerky Snacks er en av favorittsnacks for hunder. Hovedingrediensene deres er vanligvis kylling, biff, fisk og annet kjøtt, som lages etter tørking. I henhold til det forskjellige vanninnholdet kan Jerky deles inn i harde og myke typer.

Hard Jerky: Lavt fuktighetsinnhold, lang lagringstid, på grunn av sin harde tekstur, egnet for unge hunder med sunne tenner og gode tenner. Denne typen snacks krever at hunder biter hardt når de tygger, noe som bidrar til å utøve styrken til hundenes tenner og kjever, samtidig som de tilfredsstiller deres naturlige tyggelyst. For hunder som liker å tygge lenge, kan Hard Jerky gi lengre underholdning og avlivingstid.

Soft Jerky: Høyt fuktighetsinnhold, myk tekstur, utmerket smak og velduftende lukt, som enkelt kan stimulere appetitten til hunder. På grunn av det høye fuktighetsinnholdet er imidlertid holdbarheten til Soft Jerky relativt kort og lett å forringes. Derfor, når du kjøper, bør eieren prøve å unngå å kjøpe for mye på en gang for å forhindre at snacks mister friskhet.
Enten det er hardt eller mykt rykkig, bør eieren være oppmerksom på kilden og behandlingsmetoden til kjøttet ved kjøp, og unngå produkter med for mange tilsetningsstoffer. Å velge naturlig kjøtt og hundesnacks av høy kvalitet kan ikke bare gi hundene en deilig opplevelse, men også gi dem høykvalitets protein og næring.

Hundesnacks 2

2.Mixed Meat Dog Snacks

Blandede kjøttsnacks lages vanligvis ved å kombinere kjøtt med høy fuktighet med andre ingredienser for å berike smaken og forlenge holdbarheten. Slike snacks er ofte pakket individuelt i henhold til forskjellig kjøtt og andre ingredienser for å sikre friskhet og praktisk oppbevaring. På grunn av den komplekse produksjonsprosessen er prisen på hundesnacks med blandet kjøtt vanligvis høy, men smaken og næringsinnholdet er mer variert.
Ved kjøp av blandede kjøttsnacks, må eiere være spesielt oppmerksomme på kvaliteten på kjøttet og ingredienslisten for å sikre at det ikke er for mye konserveringsmidler eller kunstige tilsetningsstoffer i produktet. Spesielt for hunder med spesifikke helseproblemer, som hunder med allergi, bør eiere være spesielt nøye med å velge produkter som ikke inneholder potensielle allergener. I tillegg, siden holdbarheten til slike snacks vanligvis er kort, bør de mates så snart som mulig etter kjøp og bør ikke lagres for lenge.

3.Ost hundesnacks

Ostesnacks er en deilig delikatesse for mange hunder. De er elsket av hunder for sin unike smak og rike melkeaktige smak. Osteprodukter er ikke bare deilige, men har også en viss regulerende effekt på hundens mage og tarm, spesielt de ostene med probiotiske ingredienser, som kan bidra til å forbedre balansen i hundens tarmflora og fremme fordøyelsen.

Osteprodukter er imidlertid ikke egnet for alle hunder, spesielt de som er laktosefølsomme. Hundens tarm mister gradvis evnen til å bryte ned laktose etter voksen alder, så noen hunder kan oppleve diaré eller fordøyelsesbesvær etter å ha spist meieriprodukter. I dette tilfellet bør eiere unngå å gi hunder ostesnacks, eller velge laktosefrie osterstatninger for å unngå gastrointestinalt ubehag.

bilde 15

4. Hunden tygger hundesnacks

Hundetygger Snacks er hovedsakelig utformet for å møte tyggebehovene til hunder. De er vanligvis laget av griseskinn, kuskinn eller andre dyreskinn. Disse hundesnacks er tøffe i tekstur, og hunder trenger å bruke mer tid og energi når de tygger, så de kan også hjelpe til med å drepe tid, lindre kjedsomhet og trene tennene og kjevestyrken.

Når du velger hunde-tygger-snacks, bør eiere bestemme passende størrelse og hardhet i henhold til hundens størrelse, alder og tyggeevne. For små hunder og eldre hunder med dårlige tenner kan tyggegummi som er for stort eller for hardt forårsake unødvendig tannskade. Derfor bør produkter som er egnet for deres orale størrelse og bittstyrke velges.
I tillegg kan tygging av snacks effektivt redusere atferden til hunder som ødelegger møbler og biter gjenstander på grunn av kjedsomhet eller angst. De tilfredsstiller ikke bare hundens tyggebehov, men spiller også en rolle i å rense tenner i en viss grad, og bidrar til å redusere dannelsen av tannplakk og tannstein.

5. Tannrensende hundesnacks

Tannrensende snacks brukes hovedsakelig for å hjelpe hunder med å rense tennene og opprettholde oral helse. Disse produktene er vanligvis kunstig syntetisert, med en moderat tekstur, og er spesialdesignet for å rense tennene når hunden tygger. Tyggevirkningen til disse snacks kan mekanisk fjerne matrester og tannstein fra hundens tenner, og dermed forhindre dannelsen av tannplakk og forekomsten av orale sykdommer.

Når du kjøper tannrensende snacks, må eieren velge riktig produkt i henhold til størrelsen på hundens munn, helsen til tennene og ingrediensene til snacks. Noen tannrensende snacks kan ikke bare rense tenner, men også inneholde vitaminer,
Mineraler og andre næringsstoffer som bidrar til den generelle helsen til hunden. Noen spesialdesignede tannrensende snacks kan også bidra til å redusere dårlig ånde og holde pusten frisk mens du renser tenner.

Tannrensende snacks kan imidlertid ikke erstatte daglig tannpleie fullstendig. Eieren trenger fortsatt å rengjøre eller pusse hundens tenner regelmessig for å sikre at hundens munnhule forblir sunt.

bilde 16

6. Hundesnacks av typen kjeks

Hundekjeks er et annet vanlig valg for daglige snacks for hunder. Disse snacksene er vanligvis sprø og enkle å tygge og svelge for hunder. Oppskriftene på hundekjeks er forskjellige. I tillegg til det grunnleggende hvetemel og maismel, tilsettes vitaminer, mineraler, proteiner og andre nyttige ingredienser. Ved å tygge kjeks kan hunder ikke bare forbedre renseeffekten til tennene, men også bidra til å slipe tenner og holde tennene sunne.

Hundekjeks har et rikt utvalg av former og smaker, og eiere kan velge produkter med ulike smaker i henhold til hundens preferanser. For eksempel er noen hundekjeks tilsatt med smaker som biff, kylling eller ost, noe som får hunder til å like dem mer. Sammenlignet med andre snacks er hundekjeks vanligvis mer økonomisk og egnet som daglige små belønninger.

I tillegg kan hundekjeks også bidra til å holde hundens tannkjøtt sunt og redusere dårlig ånde. Ved kjøp kan eiere velge sunne kjeks med lavt fettinnhold og lite sukker i henhold til hundens smak og helsebehov for å unngå fedme eller andre helseproblemer forårsaket av langvarig forbruk av kjeks med høyt sukkerinnhold og fett.

bilde 17

Utvalg av hundesnacks

Når de velger snacks, bør eiere ikke bare vurdere hundens alder, størrelse og helse, men også være spesielt oppmerksom på ingrediensene og produksjonsprosessen for snacks for å sikre at de gir en trygg, sunn og deilig opplevelse for hunden. Kontroller samtidig inntaket av snacks for å forhindre fedme og ernæringsmessig ubalanse.
1. Ikke kjøp hvis etiketten er uklar
Det finnes et bredt utvalg av hundesnacks på markedet. For å tiltrekke eiere til å kjøpe, designer selgere ofte snackemballasje for å være veldig søt, og til og med gjøre den til forskjellige interessante former. Men selv om noen emballasje ser vakker ut, mangler den klare ingrediensetiketter og innholdsbeskrivelser. Slike snacks er ofte ikke trygge, spesielt når vi ikke kjenner til råvarene og tilsetningsstoffene de inneholder, er det en stor risiko ved å kjøpe dem.
Noen snacks kan for eksempel inneholde for store mengder kunstige farger, smaker eller konserveringsmidler, og langvarig inntak av disse ingrediensene kan ha negative effekter på hundens fysiske helse, og føre til fordøyelsesbesvær, hudproblemer eller enda mer alvorlige sykdommer. Derfor, når du kjøper snacks, bør eiere nøye sjekke etikettinformasjonen på emballasjen for å sikre at produktets ingredienser er tydelig merket, innholdet er detaljert, og det er ingen kjemiske ingredienser fra ukjente kilder. Hvis du finner et produkt med uklar emballasje og ukjente ingredienser, er det best å unngå å kjøpe det.
2. Velg Naturlig og Frisk
Enten du velger mat til deg selv eller snacks til hunden din, er naturlighet og friskhet alltid de viktigste kriteriene. Noen hundesnacks på markedet er fargerike og attraktive i utseende, noe som ofte skyldes bruken av kunstige farger og andre tilsetningsstoffer. Selv om disse snacks ser deilige ut, kan disse kunstige tilsetningsstoffene ha en negativ innvirkning på helsen til hunder.
Når de velger snacks, bør eiere prioritere naturlige produkter som ikke inneholder kunstige farger, konserveringsmidler og smaker. Naturlige snacks smaker ikke bare renere, men gir også hunder rikere næringsstoffer og reduserer risikoen for allergier og fordøyelsesproblemer. For eksempel er naturlige, rykende og ikke-tilsetningsstoffer, tørkede grønnsaker gode valg.
I tillegg er friskhet også en viktig faktor som må vurderes når du velger snacks. Hvis snacks ikke oppbevares riktig eller utløpt, kan de forringes eller til og med produsere skadelige stoffer, som kan forårsake forgiftning eller gastrointestinalt ubehag for hunder etter å ha spist. Derfor, ved kjøp, bør eiere prøve å kjøpe produkter med klare produksjonsdatoer og holdbarhet på emballasjen, og unngå å kjøpe snacks som er i ferd med å utløpe eller har blitt åpnet. Hvis du finner ut at snacks har en merkelig lukt, unormal farge eller en endring i tekstur, ikke gi dem til hunden din.

Bruk av hundesnacks

Selv om hunder liker snacks, er snacks bare et supplement til deres daglige kosthold, ikke en stiftfôr. Hvis du spiser for mye snacks, vil det ikke bare påvirke hundens matlyst, men kan også føre til ernæringsmessig ubalanse, fedme og andre problemer. Spesielt når eieren er vant til ofte å gi hunder snacks som belønning, er det lett for hunden å bli avhengig, og til og med kresen på mat og nekte å spise basisfôr.

For å sikre ernæringsbalansen til hunder, bør inntaket av hundesnacks kontrolleres til omtrent 10 % av det totale daglige kostholdet. Overdreven inntak av snacks vil føre til at hunder spiser for mange kalorier, noe som lett vil føre til vektøkning, fedme og til og med andre helseproblemer som økt leddbelastning og hjerteproblemer på lang sikt.

Eieren kan lage en fast fôringsplan for snacks, for eksempel en fast tid og mengde hver dag, som ikke bare kan møte hundens etterspørsel etter snacks, men også unngå overavhengighet. Snacks kan også brukes til trening eller som belønning, men pass på å være oppmerksom på riktig mengde. Å kontrollere den totale mengden snacks kan hjelpe hunder med å opprettholde en sunn vekt og gode matvaner. Samtidig kan eieren bedre administrere og ta vare på hunden gjennom snacks og etablere et mer harmonisk kjæledyrforhold.

bilde 18


Innleggstid: 26. september 2024