Fôringsveiledning for hunder

Hvor mye mat bør gis til hunder er et veldig urovekkende spørsmål.Hvis mengden mat er for stor, er det lett å få hunden til å være for overvektig og kan forårsake en rekke sykdommer;Og hvis hunden spiser for lite, vil det føre til vekttap og feilernæring.For en voksen hund, hvor mye bør den spise i ett måltid?Hvor mange måltider om dagen?

asd (1)

1. Hvor mye bør en hund spise i ett måltid?

Den mest vitenskapelige måten å måle mengden mat en hund spiser i ett måltid, er å beregne den basert på hundens vekt.Generelt vil emballasjeposene med hundemat på markedet indikere hvor mye hunder med forskjellig vekt bør fôres i hvert måltid.

1. Små hunder (mindre enn 5 kg):

2. Små og mellomstore hunder (5 til 12 kg): Den daglige fôringsmengden er vanligvis 200-380 gram.

3. Middels og store hunder (12 til 25 kg): Den daglige fôringsmengden er ca. 360-650 gram.

4. Store hunder (over 25 kg): Den daglige fôringsmengden må være 650 gram eller mer.

Disse dataene er bare en referanse.Den faktiske fôringsmengden må justeres i henhold til anbefalingene på hundematemballasjen og hundens aktivitetsnivå og helsestatus.

asd (2)

2. Hvor mange måltider trenger voksne hunder å spise om dagen??

Når hunder er unge, trenger de vanligvis å spise små måltider og dele det daglige måltidet inn i 3 til 5 måltider.Men når hunden vokser opp, blir kroppens fordøyelsesevne bedre, og det anbefales å gi omtrent to måltider om dagen om morgenen og kvelden.Men samtidig bør den også bedømmes etter hundens fysiske tilstand.Hvis hundens mage er ukomfortabel eller har fordøyelsesbesvær, er det nødvendig å dele den daglige fôringsmengden inn i flere måltider, ellers vil det øke hundens mage-tarmbelastning.Når det gjelder hundesnacks, mates voksne hunder 1-2 ganger om dagen i henhold til størrelsen på hundesnacks, og valper mates én gang.Hundesnacks med hard tekstur bør unngås så mye som mulig for å unngå å skrape spiserøret eller forårsake kvelning.

asd (3)

3. Hvordan bedømme om hundens diett er balansert?

For å bedømme om hunden tar balansert ernæring, kan følgende aspekter brukes:

1. Ekskrementer:

Tørr og hard avføring: Det kan bety at hunden ikke får nok næring fra maten.

Klistrete og stinkende avføring: Det betyr at maten er for næringsrik og hunden ikke kan absorbere den helt.Du kan kombinere den med litt grønnsaks- og fruktmat eller snacks.

2. Kroppsform:

Normalstore hunder har relativt lavt fettinnhold.Hvis du berører hundens ribben og tydelig kan kjenne myk fett, betyr det at hunden kan være litt feit;Og når du observerer med øynene, hvis hundens ribben er veldig tydelige når den står opp, betyr det at hunden er for tynn.

4. Måter å holde hundens ernæring balansert

Et ernæringsmessig balansert kosthold krever kjøtt, grønnsaker og korn, og kjøtt bør utgjøre flertallet.Hundemat som selges på markedet kan generelt dekke hunders daglige ernæringsbehov.

asd (4)

Men noen ganger er det nødvendig å mate forskjellig i henhold til hundens fysiske tilstand.Hvis hunden er relativt tynn, anbefales det å legge til mer proteinrik mat til hundens mat for å hjelpe hunden med å gå opp i vekt;Men hvis hunden allerede er overvektig, er det nødvendig å redusere proteinet i maten på riktig måte når man fôrer, og samtidig øke andelen grønnsaker;I tillegg, hvis hundens kropp mangler visse næringsstoffer eller hunden er i visse spesifikke stadier, som alderdom eller graviditet, er det nødvendig å supplere næringsstoffene som hunden trenger.Sammenkobling med høy-protein, lav-fett tørket kjøtt hundesnacks kan forbedre hundens appetitt og opprettholde balansert ernæring og sunn vekst.

Generelt sett må fôring av voksne hunder bestemmes i henhold til hundens vekt.Men fordi hunder varierer i arter, fysiske forhold og vekststadier, må den spesifikke mengden mat og type mat for forskjellige hunder analyseres spesifikt.


Innleggstid: 14. juni 2024